Personvernserklæring

Oppdatert mai 2019

Denne erklæringen går gjennom hvordan Marit Letnes Media AS (også kalt “jeg”,”vi”, “vår”, “vårt”, “oss”) behandler personopplysninger i forbindelse med nettstedet. Her forklarer jeg hvordan selskapet, som databehandler, behandler våre besøkendes persondata i henhold til (EU) 2016/279, the General Data Protection Regulation (GDPR).

Denne erklæringen gjelder for behandling av persondata som er samlet via nettstedet og andre kanaler som e-post og direkte kontakt. Ved å bruke nettstedet godtar du at dine persondata blir behandlet i henhold til denne personvernserklæringen.

Databehandlingsansvarlig for maritletnes.no er Marit Letnes, daglig leder i Marit Letnes Media AS, organisasjonsnummer 916 492 049. Du kan nå meg på marit@maritletnes.no eller tlf 907 91 609.

Du har rettigheter i forhold til dine egne persondata. Se oversikt over alle rettighetene du har hos datatilsynet.no.

Du kan klage til Datatilsynet hvis du er uenig i hvordan dine persondata er behandlet. Jeg setter pris på om du kontakter meg før du går til det steget, siden jeg ønsker å ha gode kundeforhold og finne minnelige løsninger på eventuelle tvister.

Du kan når som helst be om å se hvilke personopplysninger som er registrert på deg. Jeg svarer så raskt jeg kan. Maksium svarfrist fra vår side er 30 dager. Du kan melde deg av nyhetsbrev selv, når du vil.

Hva er persondata

Persondata er enhver form for informasjon har en relasjon til en identifisert eller identifiserbar person.

Hvilke personopplysninger samles inn og hva er målet med innsamlingen

På dette nettstedet kan du frivillig velge å registrere telefonnummer, e-post, for- og etternavn og firmaadresse for å

  • komme i kontakt med firmaet Marit Letnes Media AS og potensielt opprettte samarbeid eller et leverandør/kundeforhold

  • motta nyhetsbrev

  • delta på arrangement, kurs eller foredrag

Formålet er med innsamlingen er å ivareta dine interesser som potensiell eller eksisterende samarbeidspartner eller kunde og å kommunisere i et leverandør/kundeforhold.

Kategorier av persondata vi samler inn

Den personlige informasjonen du gir oss ved å fylle ut ulike typer skjema eller kontakte oss direkte blir kategorisert.

Vi samler data om hvordan besøkende bruker nettstedet, gjennom IP-adresser, informasjon om nettleseren din og hvordan operativsystemet ditt interagerer med med nettsiden. Denne informasjonen behandles etter gjeldende lover og blir brukt til å utvikle og forbedre nettstedet vårt og tjenestene våre.

Hvem kan se persondataene som er samlet inn

Vi selger, bytter eller overfører aldri persondataene dine til utenforstående uten ditt samtykke. Unntak er betrodde samarbeidspartnere vi har formelle avtaler med, som for eksempel hjelper oss å drifte nettsiden eller utvikle tjenestene og forretningsområdene våre.

Disse samarbeidspartnerne og leverandørene har ikke lov til å bruke informasjonen de behandler på vegne av oss til annet enn å hjelpe oss å drifte og forbedre Marit Letnes Media AS. Hvis dine persondata blir behandlet av andre enn oppgitt i denne personvernerklæringen, vil vi opplyse deg om årsaken og be om ditt samtykke på forhånd.

Om bruk av informasjonskapsler (cookies)

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler, også kalt cookies. Formålet er å huske tidligere valg for å gi en bedre brukeropplevelse, eller å samle inn statistikk som gir innsikt om brukeradferd så nettstedet kan bli bedre. Du kan få tilgang til tilnærmet alt innhold på nettstedet uten å gi fra deg persondata.

Du kan selv administrere og se hvilke informasjonskapsler som er aktive i nettleseren din. Du kan deaktivere analyse-  og ytelsesinformasjonskapsler når som helst.

Se hvordan du går frem på hjelpesidene til nettleseren du bruker:

Vi bruker analyse- og ytelsesinformasjonskapsler for å samle data på dine vegne om hvordan besøkende beveger seg på nettsiden.

Ved å samle og lagre disse dataene kan vi analysere besøk, som trafikkilder og unike besøkende i Squarespace Analytics. IP-adressen din blir anonymisert.

Overføring av persondata til tredjeparter og aktører utenfor EU og EØS-området

Vi bruker i noen tilfeller tjenesteytere utenfor EU og EØS-området for å levere digitale tjenester som nyhetsbrev, sikkerhet på nettstedet og lignende. Vi følger føringer og garantier i henhold til personvernforordningen.

Nettstedet er bygd på plattformen Squarespace. Squarespace er sertifiserte innen standarden EU-U.S. and Swiss-U.S. Privacy Shield . Det gjør at de kan lovlig overføre persondata fra EU og Sveits til USA, inkludert til Squarespaces datasentre som ligger i USA. Les mer om hvordan Squarespace følger reglene og retningslinjene for Privacy Shield og om hvordan Squarespace følger GDPR-retningslinjene.

Vi benytter også LinkedIn, Facebook, Mailchimp, Google aAnalytics, G-suite, podia.com og Youtube i vår kommunikasjon, som alle faller under EU-US og Swiss-US Privacy Shield.

LinkedIn personvernserklæring

Facebook personvernserklæring

YouTube personvernserklæring

Mailchimp personverklæring

Podia (nyhetsbrev og nettkurs) personvernserklæring

Analytics.google.com ( IP-nummer lagres anonymt via Google Analytics)

Google-suite personvernsærklæring

Varighet på oppbevaring av persondata

Vi oppbevarer kun dine persondata så lenge det er relevant for formålet de opprinnelig var samlet inn for. Alle EU-US og Swiss-US Privacy Shield-virksomheter må fornye sin tilslutning til rammeverket årlig.