Brukertesting

Alt kan testes. Du må bare vite hvordan.

Det viktigste i en brukertest er at du har prioritert de 1-3 viktigste tingene du må ha svar på om funker,har gjennomtenkt intervjuteknikk og gode spørsmålsformuleringer.

Ta kontakt om brukertesting

Name *
Name

Fakta om brukertesting

  • 5 testpersoner i målgruppa er nok til være sikre på at vi avdekker over 75 % av brukervennlighetsproblemene. (Se “Why you only need 5 users” på nngroup.com)

  • Du treger ikke dyrt spesialutstyr. Vanlig nettforbindelse, webkamera med fungerende mikrofon eller smarttelefon holder.

  • Webredaktøren, IT-ansvarlig og ansvarlige ledere bør være med å observere mens testen skjer. Interne konflikter løses ofte av seg selv når dere får se hvordan folk utenfra opplever det dere jobber med.

  • Alt kan testes. Håndtegnede skisser, utkast på tekster, prototyper av nettsteder til ferdige nettsteder, med bestillingsløp over flere kanaler (som sms-bekreftelse, e-posttekster), intranett, apper…

  • Alle faser i utviklingen kan testes, men beste er å teste skisser og prototyper, for de koster ikke så mye å endre.

  • En brukertest tar mellom et halvt og to dagsverk å gjennomføre. Hvor detaljert rapporten i etterkant skal være avgjør vi sammen. Det viktigste er å lære og gjøre endringer, ikke å ha fancy pdf-dokumentasjon som støver ned i innboksen din.

Analyser fra noen av brukertester jeg har gjort tidligere

Nettbutikker

Nettest: kåret til best på dagligvarer (Nettavisen.no)

Les dette før du handler i en av disse nettbutikkene (nettavisen.no)

Kolonial.no til topps (dagligvarehandelen.no)

Evaluering av sportsnetthandler - julefred eller frustrasjon? (Netlife @ medium.com)

Stillingsutlysninger

Én av tre jobbannonser er umulige å forstå (Aftenposten.no)

 
hand-holder-telefon.jpg

Hvordan oppleves dette, da?

Tolker han tallene riktig? Ser han varslet i øvre hjørne, og enda viktigere, bryr han seg om det? Burde vi ha andre farger på grafene? Hva med de fargeblinde eller svaksynte som har glemt brillene sine, får de til å bruke de du har laget? (foto: Photo by Austin Distel on Unsplash)